Nieuwsberichten maken

Nieuwsbericht maken (bloggen)

Vanuit het Dashboard klikt u op Berichten. U kunt hier een nieuwe weblog maken. Vanuit dit interface kan uw bericht direct worden gepubliceerd op uw website.

Schermafbeelding 2014 01 22 om 14.17.23

Om te beginnen vult u bovenaan de titel van het bericht in. Daarna kunt u in het witte vak uw bericht typen. Let erop dat rechtsboven het vlak de modus ´Wysiwyg´ is geselecteerd. Deze modus vergemakkelijkt het maken van koppen, kleuren en cursieve of dik gedrukte tekst.

Zie het lege vlak als een bestand in Word. U kunt erin werken met veel van dezelfde hulpmiddelen. Het grote verschil is dat u in WordPress moet aangeven welke tekst als kop gepubliceerd moet worden. Selecteer uw kop en klik op het pijltje linksboven het witte vlak, genaamd Notatie. Geef dan aan welke grootte de kop moet hebben en het wordt weergegeven in het vlak.

Wanneer uw bericht klaar is kunt u publiceren. Let er op dat de selectie rechtsonderin is aangevinkt. Dit bepaalt de plaats waar uw bericht op uw website komt. Als geen vakje is ingevuld, gebeurt er niets.

Klik vervolgens op de blauw knop aan de rechterkant, genaamd Publiceren. Uw bericht wordt zo gepost op uw website. Eventueel kunt u van te voren al aangeven of het nieuwe bericht ook gedeeld mag worden via social media, rechtsbovenin vindt u daar de mogelijkheid voor (Social Broadcasting).

U kunt uw blogs en berichten bekijken en aanpassen onder de tab Berichten > Alle Berichten.
Wanneer u een bericht heeft aangepast gaat het publiceren op dezelfde manier als een nieuw bericht, uw oude bericht wordt overschreven en alleen het nieuwe bericht wordt zichtbaar op uw website.

Een afbeelding koppelen aan uw post zorgt ervoor dat bezoekers sneller geïnteresseerd kunnen raken in een artikel. Stel een zogenaamde ‘Featured image’ in voor het plaatsen van uw bericht. Dit kan in de rechtsonder hoek bij ‘Stel uitgelichte afbeelding in’.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.