Wat is een responsive website?

Wat is een responsive website

Vandaag de dag komen we de term responsive website steeds vaker tegen. Responsive websites zijn dan ook niet meer weg te denken in de wereld van internet. Een responsive website is een website die zeer goed weergegeven wordt op ieder soort apparaat.

Door de komst van diverse apparaten met verschillende beeldschermformaten is het belangrijk dat een website goed weergegeven wordt op al deze apparaten, daarom worden websites zo gemaakt dat deze op ieder soort beeldscherm (computer, tablet en smartphone) juist weergegeven worden.

Bij een responsive website zorgt het design er automatisch voor dat websites op ieder apparaat juist weergegeven worden, in tegenstelling tot de inmiddels verouderde mobiele websites.

Een responsive website en zoekmachines

Nog een belangrijkere reden is de uiteindelijke positie in de zoekmachines die voor een groot gedeelte wordt bepaald door de kwaliteit van een website. Bij deze kwaliteit wordt onder andere gekeken of een website responsive is, een responsive website geeft een grotere kans op een hoge positie in de bekendste zoekmachines waaronder Google.

Vooral Google vindt het belangrijk dat websites voldoen aan de nieuwste technologie en dat deze dan ook responsive zijn, natuurlijk wordt er naar veel verschillende zaken gekeken die een rol spelen in de uiteindelijke positie van een website, maar Google is er heel duidelijk in geweest dat websites die niet responsive zijn uiteindelijk slechter vindbaar zullen worden of helemaal niet meer getoond. Wil u dit zelf testen? Klik dan hier voor de mobile friendly tool van Google.

Een responsive website maken

Er zijn verschillende manieren om een responsive website te maken, de meeste webdesigners maken gebruik van een speciaal door Twitter ontworpen code met de naam “Bootstrap”. Volgens veel webdesigners is het gebruik van deze code de beste manier om een website responsive te maken, maar natuurlijk zijn er verschillende technieken die kunnen helpen. Wij van Globeview gebruiken ons eigen code gebaseerd op het Genesis framework dat naadloos responsive  op WordPess aansluit. Een betere keuze volgens ons voor websites met WordPress.

Wat krijgt u bij ons extra?

Als klant van Globeview maakt u “gratis” gebruik van onze codes en die wij ontwikkeld hebben om  onze websites meer functionaliteiten te geven! Dit verhoogt de conversie van uw website, dus gegarandeerd meer sales dus!

Hoe werkt het!

U betaald alleen de kosten om uw website responsive te laten maken en het koppelen van onze code aan uw website. Deze code bevat de mogelijkheid om klanten die uw mobiele website bezoeken meteen te laten Bellen, mailen of uw bedrijf te laten vinden / navigeren via Google maps. Ook is het mogelijk en standaard om uw social media buttons te laten zien via het  speciale social media menu. Een must to have dus, stelt u zich eens voor dat elke mobiele gebruiker meteen de “call to action ”  kan doen waar u op hoopt dat ze het doen!

Wist u dat de meeste websites van ons al responsive voorbereid zijn en dat deze binnen enkele uren geheel responsive gemaakt kunnen worden. Vraag naar de mogelijkheden.

Elke website is uniek waardoor de prijs per website kan variëren.

responsive navigatie menus

Wilt u nog meer te weten komen over responsive websites en hoe deze gemaakt worden? Dan kunt u er hier Responsive Webdesign nog meer over te weten komen.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.