Webshop categorie toevoegen

Webshop categorie toevoegen

Om een nieuwe productcategorie toe te voegen klikt u in het linker menu op “Categorieën”.

1. Vul de naam van de nieuwe categorie in onder het kopje ‘Naam’.
2. Bij ‘Slug’ hoeft u niets in te vullen. Deze wordt automatisch gegenereerd als u de naam van de categorie heeft ingevuld. De Slug is de tekst die in de link ontstaat wanneer er op de categorie wordt geklikt. Bijvoorbeeld: www.uwwebshop.nl/categorieën/schoenen. ‘Schoenen’ is dan de Slug.
3. ‘Hoofd’ is een optie om hiërarchie te creëren in uw categorieën. Wanneer u geen categorie selecteert wordt uw categorie aangezien als hoofdcategorie en komt deze bovenaan in de hiërarchie, naast uw andere bestaande categorieën. Wanneer u bij ‘Hoofd’ een andere categorie selecteert, wordt uw nieuwe categorie een subcategorie van de geselecteerde categorie. Voorbeeld:
U wilt een categorie maken genaamd ‘Schoenen’ met twee subcategorieën genaamd ‘Herenschoenen’ en ‘Damesschoenen’. U maakt eerst de categorie ‘Schoenen’ aan, als deze nog niet bestaat. Daarna maakt u een nieuwe categorie aan, genaamd ‘Herenschoenen’. U selecteert nu bij ‘Hoofd’ de categorie ‘Schoenen’. Hetzelfde geldt voor de categorie ‘Damesschoenen’. Zo worden de nieuwe categorieën aangezien als subcategorieën van de hoofdcategorie ‘Schoenen’.
4. Omschrijving hoeft u niet in te vullen. Dit wordt niet weergegeven op uw webshop, maar dient als verduidelijking voor uzelf. Wanneer u een grote hiërarchie in uw webshop heeft met veel categorieën, subcategorieën of zelfs subsubcategorieën, kan het handig zijn om voor uw eigen duidelijkheid een beschrijving toe te voegen.
5. Weergave type kunt u overslaan, dit heeft verder geen uitvoering op uw webshop of in het overzicht in WordPress.
6. Ook de afbeelding toevoegen aan uw categorie is enigszins overbodig. Het wordt niet weergegeven op uw website maar de afbeelding staat dan in het overzicht van uw categorieën. Net als de Omschrijving is dit overbodig, maar kan het handig zijn voor uw overzicht.
7. Om uw (sub)categorie toe te voegen aan uw webshop klikt u onderaan op “Nieuwe productcategorie toevoegen”. Uw categorie is toegevoegd aan uw webshop, er kunnen nu producten worden toegevoegd aan de nieuwe categorie!

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.