logo globeview

Prijslijst

NextGen Gallery

NextGen fotoalbum aanmaken en foto’s toevoegen

De eerste stap om een fotoalbum aan te maken is om fotos toe te voegen aan de daarvoor bestemde plugin. In het linker menu ziet u een groen vakje met daarachter ‘Gallery’. Klik vervolgens op ‘Add Gallery / Images’‘, ook in het linker menu.

Bovenin kiest u voor ‘Create a new gallery’ en typt daarnaast de naam van de fotogalerij in. Klik op Add files om foto’s aan de galerij toe te voegen. U kunt ook in plaats van ‘Create a new gallery’ foto’s toevoegen aan een bestaand fotoabum, door deze te selecteren.

Klik vervolgens op‘‘Start Upload’ en uw foto’s worden toegevoegd aan uw galerij. De fotogalerij staat klaar. Nu nog de galerij op een pagina plaatsen!

Ga naar de pagina waar uw fotoalbum terecht moet komen (Pagina’s in het linker menu). Zorg dat uw tekstverwerker op ‘‘What you see is what you get’ modus staat (Wysiwyg, rechts bovenin het tekstvak). Klik op het icoon met de twee foto’s (zie onderstaande afbeelding).

next gen gallary koppelen

Hier kunt u uw fotoalbum gaan aanpassen en plaatsen op uw pagina. Kies een van de 6 mogelijke weergaves. Links bovenin staat ‘Basic thumbnails’, dit is de standaard weergave van fotoalbums. Experimenteer met de andere weergaves en vindt uw beste optie!

Als u een weergave heeft geselecteerd, klik dan onderaan op ‘What would you like to display?’. Klik op het lege vlak met de tekst ‘Select a gallery’, en selecteer de galerij die u zojuist heeft aangemaakt.

De laatste benodigde instelling is om te bepalen hoeveel foto’s uw pagina tegelijkertijd laat zien. Ga onderaan naar ‘ Customize the display settings’.

Heeft u 12 foto’s toegevoegd in uw galerij? Kies dan bij ‘Images per page’ voor 12. Daaronder, het aantal kolommen, hangt af van uw wens. 3 rijen afbeeldingen? 4 kolommen! 2 rijen? 6 kolommen! Het kan allemaal.

Klik op ‘ ‘Save’‘. Zoals u ziet is er een stukje code automatisch gegenereerd in de tekstverwerker. Deze code zorgt ervoor dat de pagina uw foto’s kan laden, en het album met bepaalde instellingen laat zien. Klik op ‘Bijwerken’. Uw fotoalbum is geplaatst!

Wordpress specialisten eten Limburgse vlaai en Maastricht bier.
Nieuws
admin

Internetbureau Limburg

Internetbureau Limburg: Uw Toegangspoort tot Digitaal Succes Het digitale landschap is continu in beweging, en Internetbureau Limburg staat in het hart van deze dynamische wereld.

Lees verder »
CMD
Nieuws
admin

Kies het Beste Content Management System

Als je een website beheert, is het kiezen van het juiste content management system (CMS) een belangrijke stap om jouw online aanwezigheid effectief te optimaliseren. Met de juiste keuze kun je

Lees verder »
Wordpress specialisten eten Limburgse vlaai en Maastricht bier.
Nieuws
admin

WordPress Specialist Limburg

Webdesign Bureau Limburg: Globeview, Jouw WordPress Specialist Wil je een professionele website laten maken door een WordPress Specialist in Limburg? Kies dan voor webbureau Globeview

Lees verder »

Dennis Schmets 
Met meer dan 20 jaar ervaring als webdesigner, is Dennis Schmets jouw specialist op het gebied van webdesign, hosting en SEO. Voor professioneel advies en op maat gemaakte oplossingen voor al je online behoeften, neem gerust contact op.

Contact opnemen

Scroll naar boven

Download hier de prijslijst!

Geïnteresseerd in samenwerken en nieuwsgierig naar de kosten? Vul uw gegevens in en ontvang meteen onze prijslijst.

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.