NextGen Gallery

NextGen fotoalbum aanmaken en foto’s toevoegen

De eerste stap om een fotoalbum aan te maken is om fotos toe te voegen aan de daarvoor bestemde plugin. In het linker menu ziet u een groen vakje met daarachter ‘Gallery’. Klik vervolgens op ‘Add Gallery / Images’‘, ook in het linker menu.

Bovenin kiest u voor ‘Create a new gallery’ en typt daarnaast de naam van de fotogalerij in. Klik op Add files om foto’s aan de galerij toe te voegen. U kunt ook in plaats van ‘Create a new gallery’ foto’s toevoegen aan een bestaand fotoabum, door deze te selecteren.

Klik vervolgens op‘‘Start Upload’ en uw foto’s worden toegevoegd aan uw galerij. De fotogalerij staat klaar. Nu nog de galerij op een pagina plaatsen!

Ga naar de pagina waar uw fotoalbum terecht moet komen (Pagina’s in het linker menu). Zorg dat uw tekstverwerker op ‘‘What you see is what you get’ modus staat (Wysiwyg, rechts bovenin het tekstvak). Klik op het icoon met de twee foto’s (zie onderstaande afbeelding).

next gen gallary koppelen

Hier kunt u uw fotoalbum gaan aanpassen en plaatsen op uw pagina. Kies een van de 6 mogelijke weergaves. Links bovenin staat ‘Basic thumbnails’, dit is de standaard weergave van fotoalbums. Experimenteer met de andere weergaves en vindt uw beste optie!

Als u een weergave heeft geselecteerd, klik dan onderaan op ‘What would you like to display?’. Klik op het lege vlak met de tekst ‘Select a gallery’, en selecteer de galerij die u zojuist heeft aangemaakt.

De laatste benodigde instelling is om te bepalen hoeveel foto’s uw pagina tegelijkertijd laat zien. Ga onderaan naar ‘ Customize the display settings’.

Heeft u 12 foto’s toegevoegd in uw galerij? Kies dan bij ‘Images per page’ voor 12. Daaronder, het aantal kolommen, hangt af van uw wens. 3 rijen afbeeldingen? 4 kolommen! 2 rijen? 6 kolommen! Het kan allemaal.

Klik op ‘ ‘Save’‘. Zoals u ziet is er een stukje code automatisch gegenereerd in de tekstverwerker. Deze code zorgt ervoor dat de pagina uw foto’s kan laden, en het album met bepaalde instellingen laat zien. Klik op ‘Bijwerken’. Uw fotoalbum is geplaatst!

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.