Basishandleiding

wordpress1

Inloggen

Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter de link ‘ /wp-admin ‘ (www.voorbeeld.nl/wp-admin).

Home pagina aanpassen

U vindt de WordPress widgets onder ‘Weergave > Widgets’. Aan de rechterkant staan de widgets die uw homepage opbouwen. Klik op een widget om deze te openen, vul deze naar wensen in en klik op ‘Opslaan’.

Berichten aanmaken

Om een nieuw bericht aan te maken, gaat u naar ‘Berichten > nieuw bericht’. Daar aangekomen zult u het volgende scherm zien:

bericht scherm

Vul deze naar wensen in en klik aan de rechterkant op ‘Publiceren’.

Uitgelichte afbeelding

Een uitgelicht afbeelding kan ingesteld worden voor een bericht, deze afbeelding krijgt u te zien op de berichtpagina. Aan de rechterkant vind u de knop ‘Uitgelichte afbeelding instellen’

feat img

Pagina’s aanpassen

Om een pagina aan te passen, gaat u naar ‘Pagina’s > Alle pagina’s’. Hier klikt u op de titel van de pagina die je aan wilt passen om de editor te openen.

Pas deze naar wensen aan en klik aan de rechterkant op ‘Bijwerken’.

Teksten plakken uit word

Wanneer u tekst kopieert vanuit Word en deze wilt plakken in uw WordPress pagina of bericht moet u eerst de onderstaande knop indrukken op het WordPress editor dashboard. Dit zorgt er voor dat er geen opmaak mee gekopieerd wordt.

Wanneer u de knop voor de eerste keer indrukt krijgt u een melding, u kunt hier op ‘OK’ drukken.

Zodra u ziet dat de knop is ingedrukt (onderstaande afbeelding) kunt u tekst die u uit Word gekopieerd heeft plakken in uw WordPress pagina/bericht.

Zodra u alles naar wensen heeft aangepast klikt u aan de rechterkant op ‘Bijwerken’ .

Afbeeldingen & andere media toevoegen

Om een afbeelding toe te voegen aan een bericht, klikt u op ‘Media toevoegen’, links boven de tekst editor. U ziet een lijst van afbeeldingen die reeds geüpload zijn naar uw website. Maak een keuze uit een van deze afbeeldingen, of voeg een nieuwe afbeelding toe. Bovenaan kiest u dan voor ‘Bestanden uploaden’. U zoekt uw afbeelding op, voegt hem toe, en hij komt tussen de andere afbeeldingen te staan. Klik op uw afbeelding, rechtsonderin op ‘Invoegen in bericht’, en uw afbeelding staat erbij!

Het toevoegen van andere media, zoals video, audio, pdf– en andere bestanden, gaat op exact dezelfde manier. Uw mediabibliotheek bestaat uit alle soorten media.

Handige tips

Ik heb op een pagina of bericht iets verwijderd en op opslaan gedrukt, kan ik dit terug krijgen?

WordPress houdt revisies bij, alle eerdere versies van uw pagina’s of berichten zijn opgeslagen en ook terug te halen. Om een revisie van een pagina of bericht terug te zetten moet u eerst de pagina editor openen. Aan de rechterkant van de pagina ziet u boven de knop ‘Bijwerken’ het kopje ‘Revisies’ staan. Druk op de link ‘Bladeren’ om de revisies te bekijken. Bovenin staat een schuifbalkje waarmee u kunt selecteren welke revisie u terug wilt zetten.

Klik vervolgens rechts op de knop ‘Deze revisie terugzetten’.

Backups

Globeview maakt regelmatig backups van uw site, mocht er iets fout gaan op uw website neem dan direct contact op met Globeview. Mogelijk kunnen wij een backup terugzetten.

Plugins & Updates

Het is niet verstandig om zelf updates van WordPress en plugins uit te voeren. Het kan altijd zijn dat er met een update een verandering wordt doorgevoerd die een conflict veroorzaakt met uw huidige website. Wanneer u uw updates door Globeview laat uitvoeren, worden de wijzigingen gecontroleerd zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

U kunt deze handleiding ook als PDF downloaden

DOWNLOAD PDF

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.