logo globeview

Prijslijst

Basishandleiding

wordpress1

Inloggen

Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter de link ‘ /wp-admin ‘ (www.voorbeeld.nl/wp-admin).

Home pagina aanpassen

U vindt de WordPress widgets onder ‘Weergave > Widgets’. Aan de rechterkant staan de widgets die uw homepage opbouwen. Klik op een widget om deze te openen, vul deze naar wensen in en klik op ‘Opslaan’.

Berichten aanmaken

Om een nieuw bericht aan te maken, gaat u naar ‘Berichten > nieuw bericht’. Daar aangekomen zult u het volgende scherm zien:

bericht scherm

Vul deze naar wensen in en klik aan de rechterkant op ‘Publiceren’.

Uitgelichte afbeelding

Een uitgelicht afbeelding kan ingesteld worden voor een bericht, deze afbeelding krijgt u te zien op de berichtpagina. Aan de rechterkant vind u de knop ‘Uitgelichte afbeelding instellen’

feat img

Pagina’s aanpassen

Om een pagina aan te passen, gaat u naar ‘Pagina’s > Alle pagina’s’. Hier klikt u op de titel van de pagina die je aan wilt passen om de editor te openen.

Pas deze naar wensen aan en klik aan de rechterkant op ‘Bijwerken’.

Teksten plakken uit word

Wanneer u tekst kopieert vanuit Word en deze wilt plakken in uw WordPress pagina of bericht moet u eerst de onderstaande knop indrukken op het WordPress editor dashboard. Dit zorgt er voor dat er geen opmaak mee gekopieerd wordt.

Wanneer u de knop voor de eerste keer indrukt krijgt u een melding, u kunt hier op ‘OK’ drukken.

Zodra u ziet dat de knop is ingedrukt (onderstaande afbeelding) kunt u tekst die u uit Word gekopieerd heeft plakken in uw WordPress pagina/bericht.

Zodra u alles naar wensen heeft aangepast klikt u aan de rechterkant op ‘Bijwerken’ .

Afbeeldingen & andere media toevoegen

Om een afbeelding toe te voegen aan een bericht, klikt u op ‘Media toevoegen’, links boven de tekst editor. U ziet een lijst van afbeeldingen die reeds geüpload zijn naar uw website. Maak een keuze uit een van deze afbeeldingen, of voeg een nieuwe afbeelding toe. Bovenaan kiest u dan voor ‘Bestanden uploaden’. U zoekt uw afbeelding op, voegt hem toe, en hij komt tussen de andere afbeeldingen te staan. Klik op uw afbeelding, rechtsonderin op ‘Invoegen in bericht’, en uw afbeelding staat erbij!

Het toevoegen van andere media, zoals video, audio, pdf– en andere bestanden, gaat op exact dezelfde manier. Uw mediabibliotheek bestaat uit alle soorten media.

Handige tips

Ik heb op een pagina of bericht iets verwijderd en op opslaan gedrukt, kan ik dit terug krijgen?

WordPress houdt revisies bij, alle eerdere versies van uw pagina’s of berichten zijn opgeslagen en ook terug te halen. Om een revisie van een pagina of bericht terug te zetten moet u eerst de pagina editor openen. Aan de rechterkant van de pagina ziet u boven de knop ‘Bijwerken’ het kopje ‘Revisies’ staan. Druk op de link ‘Bladeren’ om de revisies te bekijken. Bovenin staat een schuifbalkje waarmee u kunt selecteren welke revisie u terug wilt zetten.

Klik vervolgens rechts op de knop ‘Deze revisie terugzetten’.

Backups

Globeview maakt regelmatig backups van uw site, mocht er iets fout gaan op uw website neem dan direct contact op met Globeview. Mogelijk kunnen wij een backup terugzetten.

Plugins & Updates

Het is niet verstandig om zelf updates van WordPress en plugins uit te voeren. Het kan altijd zijn dat er met een update een verandering wordt doorgevoerd die een conflict veroorzaakt met uw huidige website. Wanneer u uw updates door Globeview laat uitvoeren, worden de wijzigingen gecontroleerd zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

U kunt deze handleiding ook als PDF downloaden

DOWNLOAD PDF

Wordpress specialisten eten Limburgse vlaai en Maastricht bier.
Nieuws
admin

Internetbureau Limburg

Internetbureau Limburg: Uw Toegangspoort tot Digitaal Succes Het digitale landschap is continu in beweging, en Internetbureau Limburg staat in het hart van deze dynamische wereld.

Lees verder »
CMD
Nieuws
admin

Kies het Beste Content Management System

Als je een website beheert, is het kiezen van het juiste content management system (CMS) een belangrijke stap om jouw online aanwezigheid effectief te optimaliseren. Met de juiste keuze kun je

Lees verder »
Wordpress specialisten eten Limburgse vlaai en Maastricht bier.
Nieuws
admin

WordPress Specialist Limburg

Webdesign Bureau Limburg: Globeview, Jouw WordPress Specialist Wil je een professionele website laten maken door een WordPress Specialist in Limburg? Kies dan voor webbureau Globeview

Lees verder »

Dennis Schmets 
Met meer dan 20 jaar ervaring als webdesigner, is Dennis Schmets jouw specialist op het gebied van webdesign, hosting en SEO. Voor professioneel advies en op maat gemaakte oplossingen voor al je online behoeften, neem gerust contact op.

Contact opnemen

Scroll naar boven

Download hier de prijslijst!

Geïnteresseerd in samenwerken en nieuwsgierig naar de kosten? Vul uw gegevens in en ontvang meteen onze prijslijst.

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.