logo globeview

Prijslijst

Afbeeldingen schalen

Wanneer u afbeeldingen upload naar WordPress moet u er rekening mee houden dat uw afbeeldingen waarschijnlijk te groot zijn in afmeting en MB’s, te grootte afbeeldingen verhogen namelijk de laadtijd van uw website. Afbeeldingen die u van uw digitale camera afhaalt hebben vaak een resolutie van ongeveer 4000 x 3000 pixels en zitten tussen 4-8MB, voor web wilt u dat uw afbeeldingen tussen de 20KB en 200KB zitten.

Mogelijkheid binnen WordPress

WordPress biedt zelf een optie om afbeeldingen te schalen na dat ze geüpload zijn door op de knop “afbeelding bewerken” te klikken. Dit werkt prima voor wanneer u maar één afbeelding hoeft toe te voegen. In het geval dat u meerdere afbeeldingen voor bijvoorbeeld een galerij wilt toevoegen is het erg omslachtig om dit voor elke afbeelding handmatig te doen.

Plug-in

Om te voorkomen dat dit steeds handmatig uitgevoerd moet worden is er een plugin beschikbaar die, zodra u een afbeelding upload naar WordPress, de afbeelding schaalt naar een vooraf aangegeven maximaal formaat.

Deze plug-in kunt u hier downloaden: Resize image after upload

Het voordelige van deze plug-in is dat de gebruiker er niets van merkt. Elke afbeelding die geüpload wordt naar de media library van WordPress krijgt automatisch de nieuwe afmeting.

Galerijen

De standaard WordPress gallery geeft gebruikers een handige manier om een galerij te maken die ze makkelijk kunnen positioneren in hun tekst. Het geeft ze ook de mogelijkheid om afbeeldingen te herordenen.

De galerij van Advanced Custom Fields Pro geeft dezelfde handigheid in het wijzigen van de volgorde. Het plaatsen van de galerij is echter niet voor de keuze van de gebruikers omdat deze in een template opgeroepen moet worden.

Hieronder een kleine tabel over de verschillen in de galerijen.

Sorteren Lightbox Gallery positioneren Kan schalen Voor beginners
WordPress Gallery x x x x
ACF Pro Gallery x x x
NextGen Gallery x x x x
Wordpress specialisten eten Limburgse vlaai en Maastricht bier.
Nieuws
admin

Internetbureau Limburg

Internetbureau Limburg: Uw Toegangspoort tot Digitaal Succes Het digitale landschap is continu in beweging, en Internetbureau Limburg staat in het hart van deze dynamische wereld.

Lees verder »
CMD
Nieuws
admin

Kies het Beste Content Management System

Als je een website beheert, is het kiezen van het juiste content management system (CMS) een belangrijke stap om jouw online aanwezigheid effectief te optimaliseren. Met de juiste keuze kun je

Lees verder »
Wordpress specialisten eten Limburgse vlaai en Maastricht bier.
Nieuws
admin

WordPress Specialist Limburg

Webdesign Bureau Limburg: Globeview, Jouw WordPress Specialist Wil je een professionele website laten maken door een WordPress Specialist in Limburg? Kies dan voor webbureau Globeview

Lees verder »

Dennis Schmets 
Met meer dan 20 jaar ervaring als webdesigner, is Dennis Schmets jouw specialist op het gebied van webdesign, hosting en SEO. Voor professioneel advies en op maat gemaakte oplossingen voor al je online behoeften, neem gerust contact op.

Contact opnemen

Scroll naar boven

Download hier de prijslijst!

Geïnteresseerd in samenwerken en nieuwsgierig naar de kosten? Vul uw gegevens in en ontvang meteen onze prijslijst.

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.