Afbeeldingen schalen

Wanneer u afbeeldingen upload naar WordPress moet u er rekening mee houden dat uw afbeeldingen waarschijnlijk te groot zijn in afmeting en MB’s, te grootte afbeeldingen verhogen namelijk de laadtijd van uw website. Afbeeldingen die u van uw digitale camera afhaalt hebben vaak een resolutie van ongeveer 4000 x 3000 pixels en zitten tussen 4-8MB, voor web wilt u dat uw afbeeldingen tussen de 20KB en 200KB zitten.

Mogelijkheid binnen WordPress

WordPress biedt zelf een optie om afbeeldingen te schalen na dat ze geüpload zijn door op de knop “afbeelding bewerken” te klikken. Dit werkt prima voor wanneer u maar één afbeelding hoeft toe te voegen. In het geval dat u meerdere afbeeldingen voor bijvoorbeeld een galerij wilt toevoegen is het erg omslachtig om dit voor elke afbeelding handmatig te doen.

Plug-in

Om te voorkomen dat dit steeds handmatig uitgevoerd moet worden is er een plugin beschikbaar die, zodra u een afbeelding upload naar WordPress, de afbeelding schaalt naar een vooraf aangegeven maximaal formaat.

Deze plug-in kunt u hier downloaden: Resize image after upload

Het voordelige van deze plug-in is dat de gebruiker er niets van merkt. Elke afbeelding die geüpload wordt naar de media library van WordPress krijgt automatisch de nieuwe afmeting.

Galerijen

De standaard WordPress gallery geeft gebruikers een handige manier om een galerij te maken die ze makkelijk kunnen positioneren in hun tekst. Het geeft ze ook de mogelijkheid om afbeeldingen te herordenen.

De galerij van Advanced Custom Fields Pro geeft dezelfde handigheid in het wijzigen van de volgorde. Het plaatsen van de galerij is echter niet voor de keuze van de gebruikers omdat deze in een template opgeroepen moet worden.

Hieronder een kleine tabel over de verschillen in de galerijen.

Sorteren Lightbox Gallery positioneren Kan schalen Voor beginners
WordPress Gallery x x x x
ACF Pro Gallery x x x
NextGen Gallery x x x x
Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.