Wanneer u een foto maakt is die nog niet klaar om geplaatst te worden op uw website. Hij heeft sowieso nog niet de juiste maat, en soms moet er een stuk vanaf worden geknipt of passen de kleuren niet bij de huisstijl van de rest  van de website.

U kunt dan met een programma uw foto omtoveren naar een passende afbeelding voor uw website. Het bekendste programma hiervoor is natuurlijk Adobe Photoshop. Iedereen heeft wel eens van Photoshop gehoord, of misschien er een keer mee gewerkt. Photoshop is het ideale programma om foto’s mee te bewerken. Het enige probleem is dat Adobe programma’s niet goedkoop zijn. Aan alleen Photoshop hangt al een aardig prijskaartje. Voor bedrijven is Adobe Photoshop de oplossing, maar voor persoonlijk gebruik is het duur.

Een oplossing is het programma Pixlr. Pixlr heeft bijna alle voordelen, handige manieren en functies van Adobe Photoshop, maar dan helemaal gratis. Het is een online fotobewerkingsprogramma, dat u in uw browser kunt openen. Foto’s die nog niet af zijn, kunnen online worden opgeslagen, waarmee u op elk gewenst moment verder kunt werken.

Pixlr heeft drie deelprogramma’s

Editor: Geavanceerde fotobewerker

Express: Beknopte fotobewerker

O-matic: Effecten fotobewerker

De editor is het uitgebreidste programma van Pixlr. Hiermee kan bijna alles wat met Photoshop kan. Express is een erg beknopte versie van de editor, die handiger en sneller werkt maar heel beperkt is in de functies. O-matic is er alleen om een foto te voorzien van effecten.

Het is aangeraden om uw foto’s te bewerken met Pixlr Editor.

Hieronder vindt u een aantal video’s waarin wordt uitgelegd hoe u bepaalde functies toepast op uw afbeeldingen met behulp van Pixlr Editor.

Afbeelding losmaken van de achtergrond 

Afbeelding schalen en bijsnijden

Volledige uitleg van Pixlr

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.