Wat is WordPress?

 

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Management Systeem, oftewel CMS genaamd. In eerste instantie werd WordPress ontwikkeld om weblogs mee te schrijven. Tegenwoordig wordt het niet alleen voor weblogs gebruikt, maar is het doorgegroeid tot een volwaardig CMS. Dagelijks worden er met WordPress professionele websites en webshops gemaakt. Door het groot aantal gebruikers en ontwikkelaars zijn de mogelijkheden enorm.

 

CMS WordPress

 

Wat is een CMS?

Een CMS maakt het voor iedereen mogelijk om eenvoudig, zonder veel technische kennis, content te plaatsen op hun website. Bovendien hoeft u geen kennis te hebben van HTML om met een CMS aan de slag te gaan en kunt u makkelijk uw website zelf onderhouden met WordPress. 

Momenteel zijn ongeveer 80% van de websites in de VS gemaakt met CMS WordPress. Dit geeft nog maar eens aan hoe bekend WordPress momenteel is.  

 

WordPress is gratis

Iedereen kan WordPress gratis downloaden. Na het downloaden zal alles na behoren werken en heeft u de beschikking tot duizenden WordPress plug-ins en theme’s waarmee u direct aan de slag kunt. Deze plug-ins en theme’s worden ontwikkeld door het community van WordPess en zijn gratis te downloaden. Bovendien zijn de thema’s allemaal uniek! 

 

Betaalde theme’s en plug-ins

Mocht een gratis theme u nog niet genoeg mogelijkheden bieden, dan kunt altijd nog een premium thema aanschaffen. Voor premium theme’s worden echter wel vaak kosten in rekening gebracht. Het kan ook zijn dat de gratis plug-ins die u tot de beschikking heeft, niet het gewenste resultaat opleveren. Dit kan eventueel opgelost worden met een “premium” betaalde plug-in. Deze bieden u vaak net wat meer mogelijkheden en opties. 

 

Aan de slag met WordPress

Heeft u WordPress geïnstalleerd en wilt u eindelijk aan de slag met het maken van een website? Hier leest u hoe u kunt beginnen in WordPress.

 

Heeft u nog geen idee welke mogelijkheden u heeft binnen WordPress? Dan kunt u onze WordPress Handleiding bekijken waar de belangrijkste basismogelijkheden uitgelicht worden.  

 

>> U kunt de basishandleiding hier ook als PDF Downloaden.

 

Wat doet Globeview met WordPress?

Globeview maakt al ruim 13 jaar onderscheidende WordPress websites op maat. Wij vinden het belangrijk dat elke website uniek is en bovendien moet voldoen aan de wensen van de klant. Daarom maken wij geen kant en klare websites en zorgen ervoor dat elke website onderscheidend is. Onze websites worden gemaakt in het WordPress theme Genesis. Mede door onze eigen doorontwikkelde “pagebuilder” kunnen wij uw website volledig naar eigen wens maken. 

 

Naast het maken van websites, kunnen wij u ook voorzien van vele andere internetdiensten. Benieuwd waar wij u mee kunnen helpen? Neem dan eens een kijkje naar ons complete aanbod online en offline diensten

 

Wilt u een website laten maken en bent u daarvoor op zoek naar een ervaren internetbureau dat gespecialiseerd is in het maken van WordPress websites? Neem dan gerust contact op door te bellen naar: 043 450 4006. U kunt ons ook altijd een mailtje naar: info@globeview.nl

Heeft uw project haast?

Bel 043 450 4006 of

stuur een e-mail.