Website offerte aanvragen – Gratis WordPress offerte op maat

Waar moet je op letten bij een offerte voor een WordPress website?

WordPress is een van de meeste gebruikte Content Management Systemen (CMS) in de wereld. Van eenvoudige amateurblogs tot multinationals met professionele winkelsites, binnen WordPress zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. Een groot deel van het succes is te wijten aan de General Public License (GPL), waardoor WordPress gratis te gebruiken is. Veel webdesigners bieden betaalde diensten aan op basis van dit gratis platform. De kosten variëren enorm, en de offertes zijn niet altijd duidelijk opgesteld. Hier zijn zeven tips om een WordPress offerte beter te begrijpen om de juiste keuze te maken.

 

  • 1) Als eerste moet de WordPress offerte een professionele en overzichtelijke indruk maken. Is de tenaamstelling juist, klopt de grammatica en zinsbouw, is de offerte voorzien van duidelijke contactinformatie, indien van toepassing met een vast contactpersoon? Webdesign vereist een nauwkeurige aanpak, de offerte geeft een goede eerste indicatie van de aanbieder. Neem ook een kijkje op de website van de aanbieder, staan daar referenties en is hun eigen website eigenlijk wel in orde?

 

  • 2) Een WordPress offerte moet ingedeeld zijn in de afzonderlijke werkzaamheden. WordPress is een raamwerk met uitgebreide mogelijkheden op het gebied van uiterlijk, productpagina’s, winlelmandjes, blogpagina’s etc. De werkzaamheden om alles te implementeren dienen gespecificeerd te worden op de offerte. Denk bijvoorbeeld aan de optimalisatie van de WordPress website voor mobiele apparaten. Heeft de website standaard een responsive design?

 

  • 3) Staat de levertijd in de offerte? Als ondernemer wil je snel aan de slag, een levertijd voor jouw WordPress website is van groot belang en houdt de opdrachtnemer scherp. Je wilt niet in de wacht worden gezet terwijl de ontwerper bezig is met een andere opdracht.

 

  • 4) Wordt de prijs berekend als totale projectprijs of op uurbasis? Wat zijn de consequenties wanneer het aantal uren wordt overschreden? Hoe worden additionele diensten berekend?

 

  • 5) Een WordPress website moet ook gehost worden, is dit opgenomen in de offerte, wat zijn de maandelijkse kosten en voorwaarden, en wordt de website door de ontwerper gehost of wordt dit uitbesteed aan een externe partij?

 

  • 6) Onderhoud en nazorg voor een website is belangrijk, zeker bij een WordPress website met veel plugins die regelmatig van updates krijgen. Is hiervoor een kostenpost opgenomen in de WordPress offerte, of kan dit tegen een vast uurtarief worden ingekocht?

 

 

wordpress-offerte

 

 

WordPress Offerte Roadmap

Omdat WordPress een open structuur heeft met veel mogelijkheden kan een WordPress offerte onduidelijk zijn. Het is aan de aanbieder om alle werkzaamheden duidelijk in kaart te brengen, de kosten hiervan vooraf inzichtelijk te maken en de levertermijn in een strak kader te plaatsen. Je mag van de aanbieder verwachten dat de communicatie onderling open en transparant verloopt, in de offerte fase maar ook later in de uitvoering.

Wees nooit terughoudend in het vragen naar verduidelijking of meer informatie. Als er zaken vooraf niet expliciet zijn vastgelegd in de offerte kan dat later tot problemen leiden, tot aanvullende kosten en een verlies van tijd.

Wij van Globeview begrepen wat u als consument van ons vraagt en bieden daarom heldere , messcherpe offertes gericht op uw wensen. Offerte aanvragen?